+4569166668 info@hostworld.dk

Hvad er forskellen mellem en hostingløsning og Domæne?

Der er mange som sætter spørgsmål på de to begreber, derfor kortlægger vi tvivlen her. Problemet opstår typisk, fordi det sted, hvor man kan leje og registrere domæner ligeledes er steder, der udbyder service i form af webhotel. De to begreber har derfor en tendens til at ”flyde sammen”, fordi det ikke er nødvendigt at forholde sig til dem særskilt.

Sammenhængen mellem domæne, hosting og hjemmeside kort fortalt

Kort fortalt er det at en besøgende indtaster dit domænenavn i deres internetbrowser (Såsom Google Chrome, Firefox, Safari), her peger domænenavnet ind på det valgte webhotel, og sendes direkte ind på jeres hjemmeside.

funktion hosting og domæne

Hvad er et domæne?

Et domæne er adressen på dit websted. Før du kan opsætte et websted, skal du bruge et domæne.

For at eje et domænenavn skal du registrere det hos en domæneregistrator.

Domænenavn er ikke noget fysisk, som du kan røre ved eller se. Det er en række tegn, der giver dit websted en identitet (ja, et navn, som menneske og virksomheder). Eksempler på domænenavn: dba.dk, hostworld.dk, facebook.com med mere.

Alle domænenavne er unikke. Det betyder, at der kun kan være en alexa.com i verden. Du kan ikke registrere et navn, når det er registreret af andre. Du kan dog købe et domænenavn, hvis den nuværende bruger ønsker at sælge det.

Hvad er Hosting?

Web-Hosting er en tjeneste, der gør det muligt for virksomheder og enkeltpersoner at uploade en hjemmeside på internettet. En webhost eller webhosting udbyder er en virksomhed, der leverer de tjenester, der er nødvendige for at ens hjemmeside kan ses på det store world wide web.

Disse websites er hostet eller gemt på fysiske computere som har den enkelte opgave, nemlig at holde og levere data, også kaldet servere. Når internetbrugere ønsker at se din hjemmeside, er alt, hvad de behøver at gøre, at skrive din webadresse eller domænenavn i deres internetbrowser. Deres computer vil derefter forbinde til din server, og din hjemmeside vil blive leveret til dem gennem deres browser.

Krav fra Udbydere
De fleste hosting udbydere kræver, at du ejer dit domæne for at være vært for dem. Hvis du ikke har et domæne, tilbyder de fleste hosting udbydere at opkøbe den for dig. – Heriblandt hostworld

Funktioner du bør forvente af din hosting udbyder

E-mail-konti
Med et domænenavn (f.eks. www.din-hjemmeside.dk) og e-mail-kontofunktioner fra dit hosting udbyder, kan du oprette domæne-e-mail-konti (f.eks. ditnavn@din-hjemmeside.dk). Således har du ejerskab over en erhvervs e-mail, dermed kan du adskille det personlige og arbejdsrelateret.

FTP-adgang
Brugen af ​​FTP giver dig mulighed for at uploade filer fra din lokale computer til din webserver. Hvis du opbygger dit websted ved hjælp af dine egne HTML-filer, kan du overføre filerne fra din computer til webserveren via FTP, så du kan få adgang til din hjemmeside via internettet.

Support og hosting til alle de store cms’er

Høj Server oppetid

Har din hjemmeside en oppetid på 99,9%, så er du sikret din side maksimalt er nede og ikke kan tilgås kun 8 timer 45 minutter 36 sekunder på 1 år. Desuden betyder dette også noget i forhold til hvor Google søgninger placerer din hjemmeside. Google ønsker at placere hjemmesider, som dels læses hurtigere og dels læses hver gang uden fejl.

Hvis du beslutter dig for at vælge hostworld.dk som din hosting udbyder, får du et webhotel uden binding, gratis SSL-Certifikater og dansk support. Der er 24 timers support derfor kan du komme hurtigt i gang med din hjemmeside efter ordren er lagt. + Vi har en oppetid på 99.99%

Hvordan kan min online virksomhed drage fordel af en web hosting udbyder?

For at kunne udgive din hjemmeside online kræver din virksomheds hjemmeside en web hosting udbyder. Men en webhost giver virksomhedsejere mere end bare web hosting-tjenester! For eksempel bruger webhosting udbydere typisk interne teknikere for at sikre, at deres kunders hjemmesider er i gang 24/7. Derudover, når hjemmeside ejere har brug for hjælp eller fejlfinding (for eksempel E-mail ikke i stand til at sende / modtage, fornyelse af domæne og mere), er webhostens interne support der man skal gå til. En professionel web hosting udbyder sikrer en problemfri oplevelse for virksomhedsejere, så de effektivt kan fokusere deres tid og kræfter på deres virksomheder.