+4569166668 info@hostworld.dk

Vi har samlet noget information om HTTP og HTTPS der kan give en bedre forståelse af hvad forskellen er på de 2 protokoller, samt nogle gode grunde til at skifte til HTPS hurtigst muligt.

HTTP vs HTTPS: Forstå forskellen

For at kunne forstå forskellen mellem HTTP og HTTPS, kræver det man ved hvad de forskellige protokoler gør.
Læs herunder og bliv klogere på emnet.

HTTP: HyperText Transfer Protocol

Hjemmesider og webshops der benytter sig af HTTP sender alt trafik mellem brugeren og webserveren som siden ligger på ukrypteret.
Dette betyder at de dataer som brugeren indtaster på hjemmesiden, eksempelvis login og password, eller kortoplysninger nemt kan opsnappes af “ondsindede” personer.

Et eksempel som der er meget kendt, kaldes man-in-the-middle-attack, hvor en bruger sidder på en Cafe hvor netværket er åbent, og køber et produkt online på en webshop der benytter HTTP, kan enhver anden der sidder på dette netværk med et gratis program opsnappe kundens kortoplysninger.

Ovenstående ville også gøre sig gældende hvis en bruger skal logge id på en hjemmeside der benytter HTTP.

HTTPS: Hypertext Transfer Protocol Secure

Den forskel der gør at man benytter HTTPS, er at alt trafik mellem brugeren og webserveren som hjemmesiden eller webshoppen ligger på, bliver sendt krypteret. Det betyder at et man-in-the-middle attack som beskrevet i afsnittet om HTTP ikke kan lade sig gøre, da dataerne er blevet krypteret. Derfor sikre du som hjemmesideejer at dine brugere trygt kan handle eller logge ind på din side, uagtet hvor de befinder sig eller hvilket netværk de er på.

Browseren fortæller om din side kryptere trafikken

Browseren som brugeren benytter, fortæller hurtigt brugeren om din side er krypteret, faktisk er det så tydeligt at man ser det så snart man tilgår en side der bruger HTTP, og det skræmmer de fleste for at oprette sig eller handle på den pågældene side.

Se her et eksempel på en side med HTTP, hvor browseren fortæller at siden ikke er sikker:

Som det kan ses, fortæller browseren i søgefeltet at siden står som “Not Secure” altså ikke sikker, og det skræmmer de fleste væk fra siden med det samme, og der tabes potentielle brugere/kunder.

Se her et eksempel på en sider der benytter sig af HTTPS, hvor browseren fortæller at siden er sikker:

Her ses en lille hængelås der indikere siden benytter et gyldigt SSL-Certifikat, samt der står HTTPS foran i URL´en.

Ved at have HTTPS slipper du for browseren advare mod en usikker forbindelse, da forbindelsen nu er krypteret og dermed sikker, da den overføre dataerne over en krypteret linje.

Hvorfor ikke skifte?

Der er ingen grund til ikke at skifte til HTTPS idag, hvis du endnu ikke er skiftet, fordelene er mange, og ulemperne ingen.

4 grunde til at din hjemmeside skal bruge https

  • Hjemmesiden ville stå som krypteret
  • Google indeksere sider med https over sider med http
  • Sikre mod man-in-the-middle-attack
  • Giv et proffesionelt og seriøst indtryk af din side

SSL-Certifkat og dermed HTTPS er inkluderet i alle hostingløsninger hos Hostworld!